Poduzetnici koji su tek na početku svoga poslovnoga puta susreću se s pitanjem poslovnoga prostora. Što se smatra poslovnim prostorom?

Poslovni prostor može biti fizički odvojen zatvoren prostor u kojem se obavlja jedna djelatnost. Moguće je u jednoj prostoriji voditi i dva odvojena poslovna prostora, primjerice za potrebe djelatnosti pružanja usluge knjigovodstva i usluge najma.

Ako obveznik fiskalizacije posluje u mjestu sjedišta, ali jedan organizira savjetovanje u nekom hotelu, hotel će se smatrati poslovnim prostorom na jedan dan.

Taksisti, dimnjačari, dostavljači i serviseri izdaju račune svaki puta na drugome mjestu. Djelatnosti koje se obavljaju bez adrese prijavljuju se kao pokretne.

Osim fiksnog poslovnog prostora i pokretne trgovine, postoji i treći tip poslovnog prostora – internet trgovina.

Podatke o poslovnom prostoru obveznici fiskalizacije moraju prijaviti Poreznoj upravi prije nego što počnu s radom. Poduzetnici su dužni prijaviti tip poslovnog prostora, datum otvaranja, status (otvoren ili zatvoren) te oznaku poslovnog prostora.

Svaki poslovni prostor, bez obzira na tip, mora imati oznaku. Oznaku poslovnog prostora obveznik fiskalizacije sam dodjeljuje poslovnom prostoru, a ne smije sadržavati više od 9 znakova.

Više informacija možete saznati na web stranicama Porezne uprave, a odlučite li se za Billy fiskalno rješenje, naši djelatnici će vam pomoći prilikom ispunjavanja internog akta i odgovoriti na vaša pitanja vezana za poslovni prostor. Možete ih kontaktirati na broj telefona 01/6402-020.

Vaš Billy tim