Dragi naši korisnici,

Porezna uprava trenutno šalje informativnu obavijest svim obveznicima fiskalizacije o isteku poslužiteljskog certifikata Porezne uprave.

Billy korisnici neće trebati ništa poduzimati po ovom pitanju jer je BILLY tim poduzeo sve potrebne korake kako bi implementirao izmjene. Izmjena navedenih certifikata napraviti će se na našim pozadinskim sustavima koji komuniciraju s Poreznom upravom.

Potpuna obavijest glasi:

Obavještavamo obveznike fiskalizacije sukladno zakonskoj regulativi EU da 07. lipnja 2018. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije. Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 07. lipnja 2018. godine implementirati na strani sustava Porezne uprave. Obveznici će javni ključ novog certifikata moći početi preuzimati prije njegove zamjene, od 21. svibnja 2018. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/) ili na Internet stranici Porezne uprave.

Preporučamo obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave će im biti upitna fiskalizacija računa. Novi produkcijski certifikat će imati dulji serijski broj, a trebat će kod implementacije pripaziti i na različit  DN od postojećeg u slučaju da korisnički sustav ovisi o tom podatku certifikata.

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršit će se obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr 05. travnja 2018. godine u 17 sati  gdje će se nadolazeća promjena moći testirati.

Još jednom napominjemo da je ova obavijest informativnog karaktera i da je BILLY poduzeo sve potrebne korake kako bi implementirao navedene izmjene.

Želimo Vam ugodan ostatak dana!

Vaš BILLY tim