Fiskalne certifikate izdaje FINA (Financijska agencija) na rok od 5 godina. Obzirom da je fiskalizacija uvedena tijekom 2013. godine, neki  su obveznici preuzeli certifikate za izdavanje računa krajem 2012. godine, što znači da su prvi certifikati istekli krajem 2017. godine. Kako bi  se obveza izdavanja fiskaliziranih računa provodila bez zastoja, obveznici  fiskalizacije trebaju provjeriti kada su preuzeli prvi certifikat za fiskalizaciju te kada on istječe.

Fina će obveznicima fiskalizacije slati obavijesti o isteku cerifikata za fiskalizaciju  45, 30 i 15 dana prije datuma isteka trenutno aktivnog certifikata. Obavijesti će se dostavljati putem elektroničke pošte (e-mail), a korisnicima koji nisu prijavili svoju e-mail adresu obavijest će biti poslana na prijavljenu kućnu adresu putem poštanske službe.

Kako bi obveznici na vrijeme preuzeli novi certifikat za fiskalizaciju mogu se javiti u najbližu poslovnicu Fine, kontaktirati putem telefona  0800 0080 ili mail-om certifikati-fiskalizacija@fina.hr.

Vaš Billy tim!