S novom godinom na snagu stupa porezna reforma. Stopa PDV-a spušta se s 25 na 13 posto na na dobra i usluge sukladno izmijenjenom članku 38. Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kao što su meso, riba, voće i povrće. Cilj porezne reforme je da se smanje cijene namirnica kako bi građani osjetili povećanje svog raspoloživog dohotka, najavio je ministar Marić.

S prvim danom nove godine bi zato svi korisnici fiskalnih blagajni koji se bave prodajom navedenih namirnica trebali napraviti izmjene u svojim cjenicima. Ako ste korisnici Billy fiskalnih blagajni cjenik možete sami podesiti na svom web sučelju. Pristupne podatke za web sučelje dobili ste prilikom isporuke Billy naplatnog uređaja, a na samom web sučelju možete pronaći upute na koji način možete izmijeniti cjenik (Pod Pomoć Upute za korištenje web portala).

Napominjemo vam i da od 01.01.2019. brojevi računa na vašim Billy fiskalnim blagajnama moraju krenuti od broja 1. Molimo vas da prije izdavanja prvog računa u novoj godini podesite broj računa na 1. Podešavanje broja računa opisano je u korisničkim uputama za Billy uređaje, koje također možete pronaći na svom web sučelju.

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo vas da kontaktirate korisničku podršku na broj telefona 01/6402-020 ili na e-mail podrska@etranetdev.com.

Vaš Billy tim